Логирај се Отвори нов тикет

Пререгистрација на мк домен за само 799 денари годишно

Во цената е вклучен 1GB Cpanel веб хостинг и административен панел

Со секој нов регистриран или пререгистриран домен, вие го добивате следново

 • Бесплатен Хостинг

  Бесплатен 1GB CPanel веб хостинг на кој можете да додадете до 7 емаил адреси и да прикачите веб страна. Добивате комплетно веб решение за вашиот сајт

 • Веб кориснички панел

  Веб ДНС хостинг со онлајн менаџмент и кориснички панел во кој што Вие едноставно ќе можете да ги менаџирате вашите домени, продукти, фактури, понуди и тикети за поддршка.

 • Поддршка

  Можете да потпрете на беспрекорна поддршка од нашите веб експерти преку телефон, емаил, тикет.

Функционалности и карактеристики

 • Инстант регистација на нов домен
 • Инстант оналјн промена на именски опслужувачи
 • Инстант онлајн промена на контакт информации
 • Инстант менување рекорд (А, AAAA, MX, CNAME, SRV и TXT)
 • Платете преку интернет или со фактура
 • Емаил и СМС известувања

ДНС хостинг со веб менаџмент

Со нашите сигурни ДНС сервери, вие можете да креирате ДНС зона и за истата да менувате рекорд како што e А, AAAA, MX, CNAME, SRV и TXT во реално време, без дополнителни трошоци. Освен стандардните ДНС опции, вие лесно ќе можете да направите HTTP редирекција или да ја видите комплетната анализа на ДНС побарувањата подредени по денови.

За вашиот домен, вие лесно ќе можете да

 • Додадете A запис
 • Додадете AААА запис
 • Додадете CNAME запис
 • Додадете MX запис
 • Додадете TXT запис
 • Додадете SRV запис
 • Видите комплетна анализа по денови
 • Додадете HTTP редирекција

CPanel микро веб хостинг

Со секој нов регистриран или пререгистриран домен, вие добивата комплетно веб решение за вашиот сајт. Овој веб хостинг пакет ги задоволува потребите на лични и мали бизнис сајтови.

Карактеристики

 • 1GB веб простор
 • 5GB месечен трансфер
 • 1 датабаза
 • 1 FTP корисник
 • 1 домен
 • 7 емаил корисници
 • CPanel веб панел
 • CloudLinux OS
 • Softaculous Auto Installer

Процес за пререгистрација и трансфер на МК домен

 1. Кликнете на автоматскиот генератор на барање или барањето можете да го симнете на овој линк.
 2. Пополнете ги информациите за регистрантот, административниот и техничкиот контакт. Информациите мора да бидат напишани на кирилица.
 3. Ќе забележите копче преку кое можете да го симнете автоматски пополнето вашато барање.
  Напомена: Информациите за регистрантот треба да бидат исти со веќе постоечките во регистрарот на МАРнет. Информациите можете да ги проверите на whois.marnet.mk.
 4. Доколку сте правно лице, вие можете лично да дојдете во просториите на ГоХост, да ни го испратите барањето преку пошта или пак да ни го испратите барањето со дигитален потпис. Доколку сте физичко лице, вие морате лично да дојдете во просториите на ГоХост или пак да ни го испратите барањето со дигитален потпис.
 5. ГоХост ќе направи нов користички профил со мејлот на регистрантот. Доколку веќе постои корисник со мејлот на регистрантот, ќе бидете телефонски контактирани.

Процес за трансфер на МК домен преку ГоХост онлајн системот

 1. Направете онлајн нарачка за трансфер на домен.
 2. Доколку доменот е валиден за трансфер, продолжете со нарачката.
 3. Влезете во вашиот кориснички панел, и на страната "Домени", кликнете на линкот "Прегледај" за дадениот домен.
 4. Ќе забележите копче преку кое можете да го симнете автоматски пополнето вашато барање. Доколку сакате да направите измени за некои од информациите во автоматски генерираниот PDF фајл, одете во "Контакти" табот и направете ги потребните измени.
  Напомена: При автоматското превземање на информациите за регистрантот, можни се грешки, затоа треба да ги споредите со веќе постоечките во регистрарот на МАРнет. Информациите можете да ги проверите на whois.marnet.mk.
 5. Доколку сте правно лице, вие можете лично да дојдете во просториите на ГоХост, да ни го испратите барањето преку пошта или пак да ни го испратите барањето со дигитален потпис. Доколку сте физичко лице, вие морате лично да дојдете во просториите на ГоХост или пак да ни го испратите барањето со дигитален потпис.

Регистрација на МК домен

1 год. 2 год. 3 год. 4 год. 5 год. 6 год. 7 год. 8 год. 9 год. 10 год.
999 ден. 1798 ден. 2447 ден. 3196 ден. 3945 ден. 4694 ден. 5443 ден. 6192 ден. 6941 ден. 7690 ден.

Обнова/Трансфер/Пререгистрација на МК домен

1 год. 2 год. 3 год. 4 год. 5 год. 6 год. 7 год. 8 год. 9 год. 10 год.
799 ден. 1598 ден. 2247 ден. 2996 ден. 3745 ден. 4494 ден. 5243 ден. 5992 ден. 6741 ден. 7490 ден.

Ценовник за генерички домени

Наставка Мин период Регистрација Обновување Трансфер
.info 1 година 999 ден/год 999 ден/год 999 ден/год
.net 1 година 999 ден/год 999 ден/год 999 ден/год
.com 1 година 999 ден/год 999 ден/год 999 ден/год
.org 1 година 999 ден/год 999 ден/год 999 ден/год
.biz 1 година 999 ден/год 999 ден/год 999 ден/год
. 1 година 999 ден/год 999 ден/год 999 ден/год
.tv 1 година 999 ден/год 999 ден/год 999 ден/год
.rs 1 година 999 ден/год 999 ден/год 999 ден/год
.com.hr 1 година 999 ден/год 999 ден/год 999 ден/год
.tech 1 година 999 ден/год 999 ден/год 999 ден/год
.co.uk 1 година 999 ден/год 999 ден/год 999 ден/год
.eu 1 година 999 ден/год 999 ден/год 999 ден/год
.pro 1 година 999 ден/год 999 ден/год 999 ден/год
.ltd 1 година 999 ден/год 999 ден/год 999 ден/год
.ch 1 година 999 ден/год 999 ден/год 999 ден/год
.me 1 година 999 ден/год 999 ден/год 999 ден/год
.io 1 година 999 ден/год 999 ден/год 999 ден/год
.al 1 година 999 ден/год 999 ден/год 999 ден/год
.bg 1 година 999 ден/год 999 ден/год 999 ден/год
.co 1 година 999 ден/год 999 ден/год 999 ден/год
.si 1 година 999 ден/год 999 ден/год 999 ден/год
.news 1 година 999 ден/год 999 ден/год 999 ден/год

Whois на МК домен

www.

Повеќе од 3000 клиенти меѓу кои