Прашања

Како најбрзо да го пронајдете ЕПП Кодот во моменталниот регистрар?

Чекор 1: Да испратите е-пошта до моменталниот регистрар и да го побарате ЕПП кодот за трансфер (е...

Како да менувам/додавам рекорди во ДНС зоната на мојот домен?

Со регистрација на домен во GoHost добивате бесплатна услуга ДНС хостинг која овозможува комплетн...

Како да го префрлам мојот домен во GoHost?

Доменот од било кој регистрар може да го префрлите во GoHost, без разлика дали се работи за макед...

Што e домен?

Домен е името кое е карактеристично за секоја веб страна. Сите веб страни на Интернет првично фун...

Како до *.mk домен?

GoHost нуди регистрација на македонски и странски домени и тоа со следните наставки: .mk, .com.mk...

Промена на сопственост на домен (промена на регистрант)

Доколку имате регистрирано домен во GoHost може да го промените регистрантот (сопственикот) на до...

Промена на информации за административен и технички контакт

При регистрација на домен потребно е да поставите податоци за административен и технички контакт....

Постапка за бришење на домен

Доколку имате активен домен во GoHost, но истиот веќе не Ви е потребен и не сакате да го користит...

Сакам да регистрирам домен, но сакам да биде хостиран на друг провајдер

GoHost ви ја нуди можноста да регистрирате домен, а доменот да биде хостиран на друго место.   ...

Како да пренасочите домен преку системот на GoHost (доколку вашите именски опслужувачи се следните: ns5.globalmacedonia.info и ns6.globalmacedonia.info)

Чекор 1: Најпрво најавете се во корисничкиот систем на GoHost.       Чекор 2: Откако ќе се на...

Како да пренасочите домен преку CPanel контролниот панел (доколку вашите именски опслужувачи се следните: ns1.globalmacedonia.info и ns2.globalmacedonia.info)

Чекор 1: Најпрво најавете се во контролниот панел (cPanel). На вашииот CPanel можете да му приста...