ChatGPD: Како мојата фирма да биде видлива на интернет?

За да го направите вашето претпријатие видливо на интернет, следете ги овие чекори: Креирајте веб страница – Креирањето на веб страница е првиот чекор за присуство на интернет. Вашата веб ...

Види повеќе

Шест причини зошто НЕ ТРЕБА да ангажирате веб дизајнер

Мојот сон, веќе подолго време, беше да си дадам отказ од работа и да почнам сопствен бизнис. И неодамна тоа и го направив. Со парите што ги заработувам од еден ...

Види повеќе

Како да го одржувате вашиот WordPress сајт

Ако сакате да хостирате успешен WordPress сајт, секојдневно треба да ја одржувата неговата главна функционалност, инсталираните плагини/теми, и други аспекти.Без сомневање, WordPress е супер платформа, но нејзиното одржување е клуч ...

Види повеќе

Објаснување што е Тиер дата центар

Во светот на дата центрите, еден од најважните фактори е дали се сигурни (дали може да се смета на нив). Колку сте посигурни, толку е поверојатно дека клиентите ќе сакаат ...

Види повеќе

Пет начини за подобрување на рангот на вашата страница (SEO)

Следете ги овие предлози за да ја подобрите вашата оптимизација на пребарувашот (ОП / SEO) и гледајте како вашата веб-страница го зголемува рангот до врвот на резултатите од пребарувањето.   ...

Види повеќе

Петнаесет причини зошто ви е потребен вебсајт за вашиот бизнис

Дали започнувате бизнис и не ви е јасно зошто ви е потребен вебсајт за вашиот бизнис? Многу ќе се зачудите кога ќе дознаете дека во 2016 година околу 46 проценти ...

Види повеќе

Кој е бенефитот од сопствена (дедицирана) IP адреса?

Ако вашиот веб сајт е хостиран на споделен сервер, секогаш се поставува прашањето, за кое има многу различни ставови, дали е потребно да се поседува сопствена (дедицирана) IP адреса за сопствен ...

Види повеќе

13 начини како да го заштитите вашиот WordPress Сајт

Употребувајте само квалитетни теми и плагини   Користете само квалитетни теми (графички симболи и решенија) и плагини (додатоци, програмчиња, карактеристики кои го прават програмот покомплексен за употреба) Според WPScan, 52% ...

Види повеќе

Како до побрз WordPress сајт?

Во 2015 година, Gohost.mk ја промени платформата на нашите веб сервери од Apache во LiteSpeed ​​Enterprise. Го превзедовме овој иновативен чекор, бидејќи тестовите покажаа дека LiteSpeed ​драстично ги надминува перформансите ...

Види повеќе