Логирај сеОтвори нов тикет

ИМАЈТЕ 9 ПАТИ ПОБРЗ ВЕБ ХОСТИНГ ОД ОСТАНАТИТЕ

SSD Хостинг подржан од Litespeed и Cloudlinux.

Railgun™ web optimization

2 GB Рам меморија.

SSD Хостинг подржан од Litespeed и Cloudlinux.

Дедицирана IP Адреса

 • Сопствен пакет

  Цена во денари:

  700/месечно

  3gb веб простор
  30gb месечен трансфер
  1домен/и

  Нарачај!
 • Неограничен S

  Цена во денари:

  246/месечно

  Неограничен веб просторНеограничен месечен трансфер Неограничено емаил корисници1 ДоменНеограничен број на под-домениНеограничен број на паркет домени Неограничено датабазиНеограничено FTP кориснициCpanel веб панел30 тест период (инстант активација)

  Нарачај!
 • Неограничен M

  Цена во денари:

  540/месечно

  Неограничен веб просторНеограничен месечен трансфер Неограничено емаил кориснициНеограничен број на домениНеограничен број на под-домениНеограничен број на паркет домени Неограничено датабазиНеограничено FTP кориснициCpanel веб панел30 тест период (инстант активација)

  Нарачај!

Карактеристики

Зошто се издвојуваме од конкуренцијата?

LiteSpeed веб сервер

LiteSpeed Web Server е на некој начин замена за Apache Web Server. Тој е 100% компатибилен со сите апликации и контрол панели кои се наменети за Apache. LiteSpeed веб серверот ви овозможува 9 пати побрз хостинг од 90 % од останатите кои го користат Apache веб серверот.

Дедицирана линија

Дедицирана линија со пинг помал од 15ms, Директен 1гб линк поврзан со Телеком македонија ни овозможува да Ви ја понудиме максимална брзина за хостинг во Р.М..

SSD сервери со највисоки перформанси

Нашите сервери ги имаат најновите Intel 3.9 Mhz процесори со 6 јадра, а секоја машина има 128GB меморија, SSD флеш дискови во Raid-1 низа за кежирање на дата базите и 15к Raid-10 низа хард дискови за останатите фајлови.

Оптимизиран за Wordpress

За вашитe WordPress инсталации, ви овозможуваме Litespeed кешинг кој резултира со зголемување на вашата брзина до 33599%. Ова значи дека имате 337 пати побрза WordPress инсталација од оние кои немаат Litespeed кешинг.

Дедицирана IP Адреса

Сите хостинг пакети добиваат дедицирана IP адреса. Gohost е единствениот хостинг провајдер во Македонија кој поседува C-class range.

Безбедна Cloud технологија

CloudLinux претставува стандард во хостинг серверите. Тој овозможува зголемена безбедност со што ги изолира вашите хостинг акаунти и ве издвојува од останатите со што и ви нуди стабилна, безбедна и независна хостинг средина.

Безбедност на сервери

Ние користиме максимална софтверска (CloudLinux, phpSuExec, mod_security, Suhosin, CSF/LFD) и хардверска (Raid, RPS, ECC) заштита, а сето тоа хостирано во најсовремен дата центар со сертификат за 4-то ниво.

Cloud Backup

Како што компаниите ја зголемуваат количината на корпоративните информации кои секојдневно се генерираат, така подлежат на ризик од губење на истите. Тимот на Гохост ви нуди гаранција за сигурноста на вашите информации, со помош на бекап, ситуиран надвор од нашиот дата центар т.е поточно на Rackspace Files.

Сопственост на хардвер

Некои хостинг провајдери користат сервери кои не се во нивна сопственост и затоа контролата врз квалитетот на нивната услуга е ограничена. Ние имаме наши сервери, мрежа и тим.

Веб билдер

Не ви се потребни програмерски вештини со цел да го направите вашиот идеален корпоративен сајт. Нашиот моќен „drag and drop“ креатор на веб страни ви овозможува да ја креирате вашата страна, брзо, лесно, безболно, со најдобриот наједноставниот и најчистиот инерфејс кој можете да го замислите.

Имате на располагање 145 темплејти, за кои ве уверуваме дека ќе се согласат со вашата веќе замислена идеја.


CloudFlare

Гохост од оваа година е официјален Премиум партнер со CloudFlare. Со тоа, вие, клиентите имате можност бесплатно да ја корисите услугата Railgun™ web optimization, која инаку би ве чинела 200 долари месечно.

Кога вашата веб страна ќе стане дел од семејството CloudFlare, бидете сигурни дека интернет сообраќајот ќе се одвива низ глобалната интелигентна мрежа. CloudFlare автоматски ја оптимизира испораката на вашата веб страна, а со тоа вашите посетители добиваат најдобри перформанси.

Поддршка

ГоХост ги нуди најквалитетните решенија од областа на веб хостирањето. Ние нудиме гарантиран 99.99% Uptime за беспрекорно функционирање на мрежата. Нашата компанија е составена од исклучителни IT експерти кои ви стојат на располагање 24 часа во денот.

Можете да потпрете на беспрекорна поддршка од нашите веб експерти преку телефон, емаил, тикет.

Со секој купен хостинг пакет, Вие добивате

 • Дневен offsite бекап на сите податоци
 • CPanel контролен панел
 • Селектор на PHP верзија
 • Бесплатен трансфер од друг хостинг
 • Можност за миграција на пакети
 • Инстант активација на услугата
 • Инстант инсталација на 300+ скрипти
 • CloudLinux стабилност
 • Можност за CloudFlare интеграција

Често поставувани прашања

Единствената разлика кај сопствениот пакет е тоа што нема лимитација на големината на една емаил адреса или пак големината на SQL базата.
Веб хостинг услугите се активираат веднаш по уплатата. Доколку уплатите со кредитна картичка, услугата ке биде активна веднаш. Регистрацијата на интернационалните домени (com / org / net …) се активира веднаш по уплатата. Регистрацијата на мк домени се активира после неколку минути.

Генерално, скоро за сите веб сајтови потребно е само да се ископираат фајловите и да се импортира дата базата.

За да ги ископирате фајловите, можете да користите FTP клиент или пак можете да го користите нашиот вграден FTP менаџер кој се наоѓа во контролниот центар на хостингот.

Сепак овој навидум едноставен процес, понекогаш може да биде прилично комплициран, во зависност од големината и посебните услови. Ние сме експерти за веб и би немале проблем да направиме трансфер на вашиот сајт, без разлика на големината и технологијата. За оваа цел, секогаш можете да отворите нов тикет за поддршка.

Може да се уплати онлајн со кредитни картичка (VISA, MASTERCARD, MAESTRO и домашни Македонски картички) или може да се уплати директно на нашата жиро сметка: Веј Глобал ИТС ДОО 270066891320167 Халкбанк.

Повеќе од 3000 клиенти меѓу кои